Startup henter sju toppteknologer i hett marked: Og fem av dem er kvinner

Nylig ansatte Unacast syv personer til sin teknologiavdeling i Norge, som dermed snart omfatter 20 personer i Oslo. I tillegg har selskapet 20 personer i den kommersielle avdelingen i New York.

November 14, 2017

Share this article

Du vet det er sant. Du vet at grønn, blå, hvit pose er ubetydelig. Men du gjør det allikevel. Det føles godt, det føles som at du gjør noe. Men du gjør reelt sett ingenting.

Du står på et synkende Titanic, tviholder på fiolinen, og fortsetter å spille for å overbevise deg selv, først og fremst deg selv, om at alt går bra. Tonene triller gjennom den varmere og varmere luften men isfjellet skjærer dypere og dypere inn i skroget og vann fyller kammer etter kammer under dekk.

Titanic hadde 16 av disse kamre bygget nettopp som et sikkerhetstiltak skulle vann trenge inn. Kamrene var adskilt og skipet kunne holde seg flytende med opp til fire av disse helt fylt opp, men konstruksjonen feilet og når vann begynte å trenge inn i de første seks kamre så tippet skipet forover og sank fortere enn i risikoanalysene som var gjort før reisen over Atlanteren.

Titanic traff isfjellet fordi kapteinen seilte for fort med tanke på de isete forholdene, og når ulykken først var ute og konstruksjonen feilet, så hadde de heller ikke nok livbåter til alle.

Og du står på dekk, kildesorterer, og spiller fiolin.

Slutt å spille - start å brøle

Vi redder ikke planeten vi bor på, hjemmet vårt, ved å kildesortere avfall.

Vi redder planeten ved å senke farten, forbedre konstruksjonen, og ha nok livbåter. Og de eneste som kan gjøre dette, er våre politikere. Våre folkevalgte. De personen vi setter i maktposisjoner for å gjennomføre våre ønsker. For det er vi som bestemmer.

Den eneste måten vi redder planeten er ved å kildesortere våre politikere og sørge for de rette personene sorteres inn i maktposisjoner

Kommunestyre- og fylkestingsvalget er i år den 9. september, og det skal velges representanter til alle fylkesting og kommunestyrer i Norge. Men det er ikke nok å få de rette inn, de må også føle at de har oss, de som bestemmer, i ryggen når de skal ta upopulære valg for å senke farten slik at vi unngår isfjellet. 

Derfor SKAL vi alle sammen brøle for miljøet den 30. August kl 15.00 for å gi det brølet og den kraften videre til våre politikere.

Så, slipp fiolinen og brøl med oss den 30. august. Det er på tide å kildesortere det som betyr noe.